Sposób przygotowania

Kurki podsmażyć na oleju z poszatkowaną marchewką.Następnie przełożyć do garnuszka,dodać poszatkowany koperek,szklankę wody i kucharek do smaku.Tuszyć 20 min.Następnie dodać śmietanę rozrobioną z małą ilością wody i soli-aby się nie zważyła.Zagotować.Dodać ser LAZUR i ponownie zagotować.
Piersi z kurczaka podzielić na porcję i obtaczać w jajku z majerankiem i szczyptą Kucharka,a następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju,aż się zarumienią.
Po usmażeniu ułożyć na blaszce jedno obok drugiej,zalać sosem wcześniej przygotowanym.Włożyć do piekarnika i zapiekać 30 min.
Podawać z ziemniakami i surówką w/g uznania.
Proponuję surówkę z kiszonej kapusty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    Zdjęcie nie zbyt wyrazne,ponieważ robione telefonem ;)
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    brzmi interesująco i pewnie to smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno wyśmienicie smakuje.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczne te piersi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam grzyby :)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    napewno będzie smaczne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bo ja uwielbiam drób
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bo ja uwielbiam drób
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bo ja uwielbiam drób
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !