Sposób przygotowania

Składniki na ciasto:
1,5 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
jajko
2 łyżki zimnej wody
sól

Składniki na farsz:
3-4 cebule
łyżeczka przyprawy do zup
łyżka oliwy
10 dag startego żółtego sera
1,5 szkl. gęstej śmietany
4 jajka
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Zagniatamy kruche ciasto, wyklejamy nim tortownicę i wstawiamy na kilka godz. do lodówki.
Cebulę kroimy w półplasterki, solimy i dusimy na oliwie. Pod koniec dodajemy przyprawę do zup. Na cieście układamy cebulę i przykrywamy warstwą sera. Jaja roztrzepujemy ze śmietaną , doprawiamy i wylewamy na ser. Pieczemy 40-50 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    fajne,ale cos bym jeszcze dodała np.Pieczarki..
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    nie jadłam jeszcze
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    to coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Irenkass

    musi byc pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !