Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda 1 litr
sól 2 łyżki
koper 2-3 łodygi
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne

Ogórki umyć, ułożyć ścisło, najlepiej w kamionkowym naczyniu. Pomiędzy nie włożyć koper i pokrojony ząbek czosnku. Zagotować wodę z solą, wrzącą zalać ogórki, położyć na nich talerz lub deseczkę i przycisnąć umytym kamieniem. Pozostawić na 2-3 dni. Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 19.04.2011 00:19
uwielbiam
Tika4444 05.04.2011 07:25
pyszności
Jolanta40 25.11.2010 23:31
kocham małosolniaki
Margo1 22.08.2010 17:26
Lubie, do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak