Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w miodzie nadziana cebulą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1,2 kg
pieczarki 200 g
marchew 4 szt
cebula czerwona 1 szt
miód spadziowy 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat przyprawa
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w miodzie nadziana cebulą i pieczarkami

Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy. Długim nożem robimy kieszonkę w środku mięsa (ale nie przebijamy do końca). Nacieramy przyprawą do karkówki, ostrą czerwoną papryką i czosnkiem staropolskim. Połowę pieczarek kroimy w drobną kosteczkę. Tak samo kroimy czerwoną cebulę. Warzywa podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy miód, przeciśnięty przez praskę czosnek. Warzywa muszą nam delikatnie zmięknąć. Przyprawiamy solą i pieprzem. Warzywami wypełniamy wnętrze mięsa, układamy w naczyniu żaroodpornym. Powstałym podczas smażenia płynem z pieczarek i miodu podlewamy mięso. Wokół układamy resztę pokrojonych pieczarek i marchewki (pokrojone w plastry). Całość pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 200*C. Pod koniec możemy odkryć mięso, aby zarumieniło się z zewnątrz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 21.03.2016 18:12
Rewelacja :)
ania2610 12.03.2016 16:57
karkówka z takim nadzieniem, coś pysznego!
joannaa24 12.03.2016 15:18
Bardzo apetyczna karkówka :)
Janina 12.03.2016 13:36
Smaczne mięsko;))
Grazyna0211 12.03.2016 09:39
świetne danie
kd045 12.03.2016 09:03
Apetyczne mięcho
Ifa 12.03.2016 08:31
Solidny i pyszny kawał mięska :-)
Jadwiga/Jaga85 12.03.2016 06:43
Super mięsko
Mniam 12.03.2016 00:14
Kawał porządnego mięsa. Pysznie przygotowane!
Adamorek 11.03.2016 23:43
świetna karkóweczka
Ania321 11.03.2016 22:40
Wygląda pysznie :)
Kolorowa 11.03.2016 22:36
fajny przepis ;)
Skotka 11.03.2016 22:28
Świetnie się prezentuje:)
sezamek 11.03.2016 22:20
Świetna karkówka :)
norweska20 11.03.2016 22:16
wygląda bardzo kusząco
barbara11561 11.03.2016 21:58
Pyszne mięsko
Motorek 11.03.2016 21:39
bardzo pysznie przygotowane mięsko
Renata9 11.03.2016 21:17
Rewelacyjne jedzonko :-)
Wiktoria29 11.03.2016 21:12
bardzo apetyczne, fajny pomysł
bryndzia93 11.03.2016 21:05
Pyszne danie! :)
bertpvd 11.03.2016 20:31
pyszne mięsko
adelajda 11.03.2016 20:19
Kuszące mięsko :)
Mama niejadka 11.03.2016 19:58
Pyszne mięsko
VioletoweKucharzenie 11.03.2016 19:38
Rewelacyjna i krucha karkówka z dodatkiem miodu spadziowego. Wnętrze karkówki wypełnione pieczarkami i cebulą z posmakiem słodyczy i czosnku. Z zewnątrz chrupiąca skórka. Dodatkiem są uduszone pieczarki i marchewki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak