Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne faworki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
piwo 1/2 szklanka
żółtko jajek 6 sztuk
sól szczyptka
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne faworki

Do mąki dodajemy sól - mieszamy, dajemy żółtka jaj, wlewamy piwo, wyrabiamy na gładkie ciasto. Następnie wałkujemy na grubość 3-4mm wycinamy paski, w środku każdego robimy nacięcie i przewijamy jeden koniec przez środek. Faworki smażymy w rozgrzanym oleju na rumiano. Usmażone posypujemy cukrem pudrem.
Ja faworki smażę we frytkownicy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.03.2013 23:55
rewelacyjne jest...
Smakosz6 29.12.2010 11:37
mniam
Tetiana 13.11.2010 18:13
smaczne
ewelina/bunia 07.10.2010 10:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak