Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny (ajerkoniak)

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
cukier 25 dkg
mleko 3/4 litra
spirytus 1/4 litra
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny (ajerkoniak)

Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka zetrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać je do mleka i wlać do dużej butelki. Dodać spirytus. Silnie wstrząsnąć butelką, aby wymieszać zawartość. Podawać w małych kieliszkach po upływie 3 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.10.2011 10:57
pycha
jolajka 31.05.2011 18:03
szybkie a jakie pyszne
RenataZ-et 14.12.2010 11:41
To coś dla mnie :)
Margo1 22.08.2010 17:28
Nawet proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak