Sposób przygotowania

Kotlety ponacinać, aby nie skręcały się podczas smażenia. Natrzeć olejem, przyprawić pieprzem i solą. Zrobić zasmażkę: masło roztopić i oprószyć mąką, podsmażyć na złoty kolor. Następnie dodać wino wymieszane ze śmietaną, chwilę pogotować, aby zrobił się gęsty sos, a potem dodać do niego wiśnie. Zdjąć z ognia i natychmiast przykryć pokrywką. Mięso przełożyć na mocno rozgrzaną patelnię i zmniejszyć ogień. Kotlety usmażyć z obu stron. Sos wymieszać z tłuszczem, na którym były smażone kotlety i doprawić do smaku. Przed podaniem na stół mięso polać sosem. Podawać z ziemniakami lub duszonym ryżem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !