Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowo-czosnkowe mięso wieprzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
olej do smażenia
czosnek 4 ząbki
cebula 2 sztuki
kminek
natka pietruszki 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
bulion warzywny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowo-czosnkowe mięso wieprzowe

Mięso porcjujemy. Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy. Nacieramy nimi i olejem osuszone mięso. Smażymy na rozgrzanym oleju. Posypujemy kminkiem, solą, pod koniec dodajemy natkę pietruszki, podlewamy bulionem i zaprawiamy mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 07.05.2011 13:43
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak