Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili 1 szt
czosnek 1 zabek
cebulki małe 2-3 szt
żółta papryka 1 szt
olej 2 łyzki
sól
świezo zmielony pieprz
puszka pomiodorów 1 szt
szczypta cukru
pół pęczka tymianku
indyk 50 dag
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny indyk

Chili papryke rozetnij wzdłóż usun pestki straczki opłucz i pokrój.Czosnek posiekaj cebulki pokrój w piórka.Filet pokrój na 12 kawałkow rozbij formujac kotleciki.Smaz je na oleju po 2 minuty z kazdej strony.Przypraw.Na tłuszczu ze smazenia miesa zeszklij cebule czosnek i chili.Dołóż papryke i pomidory.Zagotuj podgrzewajac na małym ogniu i czesto mieszajac.Sos dopraw sola pieprzem i cukrem.Sznycle ułóż po 3 przekładajac je duszonymi warzywami.Danie posyp obficie tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak