Sposób przygotowania

Filet z kaczki opłucz p[od bierzaca woda starannie osusz odetnij skóre p[ozostawiajac tylko warstwe mocno przylegajaca do miesa.Imbir obierz i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wymieszaj wode mineralna z miodem i gożdzikami.Dołóż plasterki imbiru.Do tak przygotowanej marynaty włóż filety z kaczki,przykryj i odstaw na 48 godz do lodówki.Po dwóch dobach mieso wyjmij a marynate przecedz.Przelej ja do rondelka ,dołóż sliwki bez pestek.Czesto mieszajac ,sos gotuj tak długo az zgestnieje.Zamarynowane filety smaz na masle po 2 minuty z kazdej strony.Przełłóż na talerze polej sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !