Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z pstrąga 2 szt
tymianek
sól

sałatka

szpinak baby 2 garście
orzechy włoskie 2 łyżki
olej lniany 2 łyżki
sól do smaku

chutney

gruszki 2 szt
miód 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyzeczka
papryczka chili
sól
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki

Szpinak myjemy osuszamy . Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach . Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem , zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku . Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach . Gruszki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem . Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu . smażymy chwilę. Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.03.2016 22:20
wspaniałe danie
MałaMi89 09.03.2016 16:07
Jak dla mnie coś odmiennego... wygląda super!
foczka-ks 09.03.2016 11:47
pyszny pstrąg
berys18 09.03.2016 11:46
wspaniałe danie
Motorek 09.03.2016 11:32
Bardzo smaczny
Ania321 09.03.2016 10:39
Coś pysznego :)
Malinka 09.03.2016 10:32
Świetna propozycja na obiad!
sylwia_sl 09.03.2016 09:28
ciekawe polączenie smakow
pestka 09.03.2016 09:16
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak