Sposób przygotowania

jabłka przepołowić, usunąć gniazda nasienne.Do garnka wlać około 2 szklanki wody ,dodać sok z cytryny i cukier waniliowy.Jabłka włożyć do garnka przekrojonę stroną do góry.Obgotować około 5-10 minut na słabym ogniu.Jabłka wyjąć z garnka i ułożyć na talerzu ,pokrojoną stroną do góry.W wodzie po ugotowanych jabłkach ugotowąc ryż , gotować około 15 minut,a następnie pozostawić jeszcz na 5 minut po wyłączeniu kuchenki, by ryż wchłonął wodę,dodać rodzynki,miód,płatki migdałowe,śmietanę ubić na sztywno wymieszać delikatne z ryżem. Jabłka napełniąć masą ryżową i posypać cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pyszny deser,aż czuję ten aromat jabłek i cynamonu
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    muszą byc pyszne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !