Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ateńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

niewielkie pomidory 1 kg
zielona papryka (świeża) 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
ser feta 20 dkg
posiekana zielenina 1 garść
oliwa
ocet winny
sól, pieprz do smaku
oliwki 10 dkg
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ateńska

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i posypać solą. Pozostawić w cedzaku na około 20 minut. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Cebule przekroić na połowy, a następnie każdą połowę pokroić w cienkie plastry. Ser pokroić w kostkę. Oliwki podzielić na połowy. Wszystkie warzywa oraz ser i oliwki wyłożyć do salaterki. Oliwę ubić z 2-3 łyżkami octu, solą i pieprzem oraz zieleniną. Sałatkę wymieszać z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.11.2012 20:43
podoba mi się\!!!;)
Mirka-Ludomila 23.03.2011 22:03
ciekawa
RenataZ-et 01.10.2010 00:37
Pomidorki, oliwki, ser feta...-to na pewno zapowiedź czegoś pysznego :)
bogumiła3 15.09.2010 22:29
super
Margo1 22.08.2010 17:32
Smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak