Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopty ze śnieżką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 różne smaki galaretki
1 śnieżkę
gorzkiej czekolady. pól tabliczki
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopty ze śnieżką

Biszkopty porozkładać do pucharków. Galaretki rozpuścić w wodzie. Jedną jeszcze gorąca, porozlewać na biszkopty żeby sie zanużyły i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Drugą odstawic do ostygnięcia. Śnieżkę ubić w oddzielnym naczyniu, a następnie gdy galaretka zacznie nam już tężeć dokładać ją po łyżce do śnieżki jednoczesnie ubijając.Powstała masę porozkładać na galaretkę z biszkoptami. Czekolade zetrzeć na tarce i posypać nią deser. (można udekorować owocami) Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.10.2010 02:25
Smaczny deser.
halina17 22.08.2010 17:32
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak