Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3
ogórki gruntowe 3
łyżka posiekanej natki
łyżka posiekanej łodygi pora
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 1/2
puszka kukurydzy 1/2
sól, pieprz
kapusta pekińska 1 mała główka
papryka zielona
papryka czerwona
papryka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

- Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
- Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 07.07.2012 14:31
ale kolorowa
iknkirke 25.06.2012 13:03
smaczne
mimi 05.03.2012 12:43
smaczna
everything 08.02.2012 10:02
smaczna polecam
bietka 11.11.2011 21:31
fajna:)
aniapetr 07.10.2011 22:20
bardzo fajna, ja też często robię sałatki/surówki z kapusty pekińskiej dodając warzywa, które akurat mam w domu
Rogalik 18.05.2011 19:12
uwielbiam takie sałatki
Faustyna 08.02.2011 12:21
Świetna sałatka:) Zdrowa i kolorowa:)
irenka 17.01.2011 20:40
musi być smaczna
etka 13.01.2011 11:14
ładna, faktycznie kolorowa
anecia04 06.10.2010 11:12
Sałatka jest przykładem na to, że w lodwóce nic się nie marnuje
ewelinapac 05.10.2010 08:29
prezentuje się rewelacyjnie
Ewa111 22.08.2010 14:37
bardzo kolorowa sałatka i jaka zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak