Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w winie na jarzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pól białej cebuli
pól czerwonej i zółtej papryki
pomidor 20 dag
cukinia 1 mała
olej 2 łyzki
czosnek 3 zabki
rozmaryn 2 gałazki
tymianek 2 gałazki
oliwa 3 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól, pieprz
białe wino 100 ml
buljon drobiowy 1\\3 szk

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w winie na jarzynce

Cebule kroimy na czastki a czosnek na cienkie plasterki Reszte warzyw kroimy na małe kawałki.Filet zrumieniamy na oleju i smazymy po 7 minut z kazdej strony.Zioła płuczemy troche odkładamy a reszte siekamy.Warzywa listki laurowe i posiekane zioła smazymy około 10 minut na oliwie.Podlewamy winem i bulionem,dus jeszcze 5 minut.doprawiamy.Filety zdejmujemy z patelni. Przyprawiamy. Ponacinaj w naciecia powkładaj odłozone zioła.Podajemy z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak