Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka królika 2 sztuki
marchew 2 sztuki
masło 1/3 kostki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
tymianek do smaku
czosnek 3 ząbki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik

Udka z królika podsmażamy na maśle z każdej strony, dodajemy pokrojona marchewkę i cebulkę. Czosnek siekamy i dodajemy do smażącego się królika. Posypujemy tymiankiem i solą.. Następnie dolewamy 1 szklankę wody i dusimy na małym ogniu. Następnie królika po raz kolejny delikatnie przysmażamy, A wywar z marchewką odlewamy do rondelka. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wywarem. Pieczemy w piekarniku około 2 godzin w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 23.08.2010 07:42
uwielbiam mięso z królika! przepis jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak