Sposób przygotowania

Groszek rozmrozić, kalafior i brokuły oczyścić, opłukać, podzielić na małe różyczki, blanszować 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzić.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie.
Pomidory podzielić na ćwiartki, miąższ pokroić na kawałki.
Pestki słonecznika zrumienić na suchej patelni.
Zieleninę opłukać, osuszyć, posiekać.
Wszystkie składniki przemieszać.

Kilka orzeszków ziemnych odłożyć, pozostałe zemleć, wymieszać z jogurtem i koncentratem pomidorowym.
Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką do smaku.

Przygotowanym sosem polać sałatkę.
Gotowe danie udekorować odłożonymi orzeszkami.
Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !