Sposób przygotowania

Masło lekko zrumienić, dodać cukier, skórkę oraz przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Ciasto dobrze wyrobić, utoczyć na posypanej mąką stolnicy wałki o średnicy ok. 3 cm, pozostawić na noc w chłodnym miejscu. Następnego dnia wałki pokrajać na plasterki o grubości około 1/2 cm, ułożyć na blasze posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku na kolor lekko złocisty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    słodkości :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Brzmi ciekawie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !