Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NALEWKA PIGWOWA

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 KG
cukier 1 KG
spirytus 1 LITR

Przepis i sposób przygotowania na: NALEWKA PIGWOWA

Pigwy wsypać do szklanego naczynia i zalać spirytusem. Odstawić na 1-2 tygodnie w zacimnionym miejscu. Po tym czasie zlać płyn i odstawić w chłodne miejcse. Owoce zasypać cukrem i zostawić, aż cukier się rozpuści. Dolać odlany wcześniej płyn i wymieszać. Odstawić na miesiąc, poczym przefiltrować przez gazę. Odstawić do wiosny w ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 11.04.2011 21:59
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak