Sposób przygotowania

Zająca oprawić i upiec, tak, żeby był lekko twardawy, ostudzić, obrać mięso z kości. Wątróbkę lekko podgotować i razem z mięsem i słoniną zmielić trzykrotnie. Cebulę z przyprawami, liściem bobkowym i solą ugotować na kościach zajęczych, wyjąć, jak będą miękkie i przetrzeć przez sito. Do mięsa dodać bułkę wymoczoną w mleku, pięć jajek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać cebulę i wszystko razem wymieszać. Na dno formy do pasztetu położyć plastry słoniny, na to wyłożyć farsz mięsny i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku, pozostawić do ostygnięcia, inaczej tłuszcz wycieknie.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takich cudów nie robiłam i nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    robię ale z królika
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    musi być smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !