Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty pasztet z zająca

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zając 1 sztuka
jajko 5 sztuk
sól, pieprz do smaku
cebula 4 sztuki
bułka 1 sztuka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat odrobina
mleko 1 szklanka
słonina 40 dkg
wątróbka cielęca

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty pasztet z zająca

Zająca oprawić i upiec, tak, żeby był lekko twardawy, ostudzić, obrać mięso z kości. Wątróbkę lekko podgotować i razem z mięsem i słoniną zmielić trzykrotnie. Cebulę z przyprawami, liściem bobkowym i solą ugotować na kościach zajęczych, wyjąć, jak będą miękkie i przetrzeć przez sito. Do mięsa dodać bułkę wymoczoną w mleku, pięć jajek, sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać cebulę i wszystko razem wymieszać. Na dno formy do pasztetu położyć plastry słoniny, na to wyłożyć farsz mięsny i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku, pozostawić do ostygnięcia, inaczej tłuszcz wycieknie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 18.10.2011 22:25
ooooooo
zbysio 18.10.2011 22:25
ooooooo
Motorek 05.08.2011 10:38
musi być smaczny
traktorek 24.04.2011 21:50
robię ale z królika
Margo1 22.08.2010 17:38
Takich cudów nie robiłam i nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak