Sposób przygotowania

CIASTO:

Białka ubić na sztywną pianę,dodając szklankę cukru pudru i jeden cukier waniliowy.
Wymieszać wiórki kokosowe z makiem, dodać do ubitej piany i delikatnie wymieszać.
Całość przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Piec ok 15min. w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.


KREM:
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,następnie dodać pół szklanki mleka i budynie, całość zmiksować.
Pozostałe mleko zagotować i ostudzone dodać do masy jajecznej.
Margarynę rozdrobnić i dokładnie utrzeć z masą mleczno-jajeczną.



Na upieczony spód nałożyć krem, na nim ułożyć biszkopty nasączone alkoholem.
Na biszkoptach zrobić nitkę z polewy czekoladowej

Ciasto wstawić na 1 godzinę do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !