Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce, odcisnąć przez płótno nadmiar soku. Boczek dość drobno pokroić i lekko podsmażyć. Dodać gorący do masy ziemniaczanej i wymieszać. Wbić jajka. Cebulę obrać i drobno posiekać, dodać do ziemniaków. Wymieszać masę ziemniaczaną z solą i pieprzem. Wysmarować masłem blachę, wysypać bułką tartą, włożyć do niej masę ziemniaczaną. Grubość babki powinna wynosić 5-6 cm . Piec w średnio gorącym piekarniku około godziny. Podawać ze śmietaną lub gorącym sosem śmietanowy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Takie babki ziemniaczane są super, a do tego boczuś... ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !