Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca zakąska z grzybów suszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone kapelusze borowików 10 dkg
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca zakąska z grzybów suszonych

Kapelusze borowików zalać na noc zimnym mlekiem, tak, aby pokryło grzyby. Nazajutrz dodać do mleka odrobinę wody i ugotować grzyby, następnie je odcedzić i ostudzić. Grzyby posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Panierowane grzyby usmażyć w maśle z gałązkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 09.12.2013 08:50
ciekawe danie
Betka 16.11.2012 20:40
mniam świetna;)
pestka 28.08.2012 20:59
tak robiła moja babcia
RenataZ-et 29.08.2010 14:25
Ciekawy przepis, nigdy nie robiłam takiej przekąski.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak