Sposób przygotowania

Cebulę przeciąć na pół, zrumienić na patelni z obu stron na złoty kolor, przełożyć do garnka zalać dwoma szklankami wody. Po zagotowaniu dodać kiełbasę i boczek. Po upływie 15 minut wyjąć kiełbasę, natomiast wywar gotować kolejne 25 minut. Następnie dodać barszcz biały, chrzan, majeranek, kminek, pieprz i sól, zagotować, a pod koniec gotowania zabielić śmietaną.
Na talerzach umieścić pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz cząstki jajek, zalać gorącą zupą.

Porada autora

Barszcz można też podawać z ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 0
    dsc_0437
    Opublikowano

    Ela427

    lubię taki barszczyk
  • 0
    lgo6-png
    Opublikowano

    dollce

    pyszności!
  • 0
    logo_blog_dom
    Opublikowano

    dom-agi

    Pięknie podany!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Uwielbiam:) I to nie tylko w Wielkanoc:)
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Zamarzył mi się taki barszczyk!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !