Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane zapiekane z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 20 dag
żółty ser 7 dag
ziemniaki 1 kg
jajko 2 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
salami 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane zapiekane z kapustą

Kapustę odcisnąć i pokroić.Ser pokroić w kostkę, salami w paski.Składniki połączyć, doprawić kminkiem.Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce,odcedzić nadmiar soku.Utarte ziemniaki wymieszać z jajkami ,solą i pieprzem.Usmażyć na oleju placki o średnicy około 10 cm na złocistobrązowo. Blaszę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć placki na blachę.Na każdy placek nałożyć kapustę z dodatkami i zapiekać około 10 minut w piekarniku nagrzanym do tamperatury około 180 stopni.Podawać przybrane zielonę pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 16.11.2012 20:41
ooo coś nowego na placki;)
Ewa111 23.01.2011 17:16
Bardzo smaczne danie ,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak