Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 12 pałek z kurczaka, 2 duże cebule pokrojone w plasterki, szklanka oliwy, 4 liście laurowe, pół szklanki posiekanych oliwek, pół szklanki kaparów, pół szklanki octu balsamicznego, pół szklanki wody, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na połowie tłuszczu usmażyć pałki. Po ostudzeniu zdjąć skórę. Ułożyć w naczyniu z zamknięciem. Mięso obłożyć cebulą, listkami laurowymi, oliwkami i kaparami. Wymieszać resztę oliwy z octem i wodą. Marynatą polać kurczaka. Odstawić na pół godziny do lodówki. Można podawać na zimno jako przystawkę lub na ciepło jako danie główne. Kurczak najlepiej smakuje gdy się go marynuje w lodówce kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy czegoś takiego nie jadłam, ale musi być dobre :)
  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    wygladaja smakowicie :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    wygląda apetycznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pora wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mistrzostwo!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda apetycznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !