Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy z mango

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzchy włoskie
rodzynki
mango

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy z mango

SKŁADNIKI: 1 szklanka masła, 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru, 3 jajka, 3 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, półtorej szklanki rozgniecionego banana, 1 małe rozgniecione mango, 1 szklanka złotych rodzynek, pół szklanki orzechów włoskich.

SPOSÓB WYKONANIA: Utrzeć cukier z masłem. Miksować dodając po jednym jajku. Wymieszać mąkę z solą, cynamonem i gałką. Wymieszać mango z bananami. Wymieszać suche składniki z owocowym puree. Wmieszać orzechy i rodzynki. Dodać masę maślaną i dokładnie wymieszać. Piec w keksówce w temperaturze 180 stopni przez ok. 50 - 60 minut. Odstawić na 10 minut i wyjąć z foremki. Studzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 15.06.2011 17:40
bardzo ciekawy przepis
Kate131 01.05.2011 09:46
rewelacja
stokrotka 14.04.2011 20:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak