Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń mielona z ryżem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina
ryż
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń mielona z ryżem i marchewką

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, pół szklanki ugotowanego ryżu, 2 rozkłócone jajka, pół szklanki startej marchewki, 1 szklanka tartego żółtego sera, 1/4 szklanki posiekanej cebuli, 2 łyżeczki sosu Worcestershire, 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 pieprzu, pół szklanki keczupu, pół szklanki sosu pomidorowego.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzać piekarnik do temperatury 190 stopni. Wymieszać mięso, ryż, jajka, marchewkę, pół szklanki sera, cebulę i przyprawy. Wymieszać. Uformować pieczeń i umieścić ją w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem pomidorowym. Nakryć folią i piec przez półtorej godziny. Zdjąć folię, posmarować pozostałym serem i keczupem. Piec jeszcze 15 minut bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 01.09.2011 17:18
mniam
Smakosz6 25.10.2010 17:04
chyba jutro na obiadek będzie!!!
Joanna117
Joanna117 16.09.2010 19:15
ale to będzie dobre!
wedith1 24.08.2010 20:54
Pyszna!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak