Sposób przygotowania

Mieso opruszamy sola i pieprzem.Szałwie rozmaryn oraz oregano siekamy.Obieramy i siekamy na kawałki 3 zabki czosnku i 3 cebule.Wymieszaj z posiekanymi ziołami.Mieszanka posypujemy udka.Odstawiamy na pół godz.Udka w ziołach czosnku i cebuli przekładamy do brytfanki podlewamy woda i pieczemy 3.5 godz w tem.200 stopni.Reszte cebuli i czosnku obierz,pokrój w drobna kostke.Bazylje posiekaj.Na patel;ni rozgrzej oliwe zeszklij czosnek i cebule.Dołoz pomidory dus pod przykryciem 5 minut.Nastepnie pomidory wymieszaj z posiekana bazylja i prtzypraw do smaku sola i pieprzem.Gotowe udka podawaj z duszonymi pomidorami.Znakomitym dodatkie do tego dania beda kopytka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !