Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GES PO WŁOSKU W POMIDORACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z gęsi 1.2 kg
szałwia 1 peczek
bazylja 1 peczek
gałązki rozmarynu 2-3 szt
oliwa 4 łyzki
cebulka mała 5 szt
czxosnek 5 zabków
małe pomidorki 20 dag
oregano świeże 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: GES PO WŁOSKU W POMIDORACH

Mieso opruszamy sola i pieprzem.Szałwie rozmaryn oraz oregano siekamy.Obieramy i siekamy na kawałki 3 zabki czosnku i 3 cebule.Wymieszaj z posiekanymi ziołami.Mieszanka posypujemy udka.Odstawiamy na pół godz.Udka w ziołach czosnku i cebuli przekładamy do brytfanki podlewamy woda i pieczemy 3.5 godz w tem.200 stopni.Reszte cebuli i czosnku obierz,pokrój w drobna kostke.Bazylje posiekaj.Na patel;ni rozgrzej oliwe zeszklij czosnek i cebule.Dołoz pomidory dus pod przykryciem 5 minut.Nastepnie pomidory wymieszaj z posiekana bazylja i prtzypraw do smaku sola i pieprzem.Gotowe udka podawaj z duszonymi pomidorami.Znakomitym dodatkie do tego dania beda kopytka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak