Sposób przygotowania

Skrzydełka przekładamy do miski.Przyprawe do kurczaka mieszamy z jogurtem i cukrem.Polewamy skrzydełka,mieszamy i wstawiamy na 2-3 godz do lodówki.Wczasie marynowania skrzydełka obracamy kilka razy.Skrzydełka wyjmujemy z marynatyprzekładamy na blache przykryta pergaminem i pieczemy 25 minut w temp.200 stopni.Brzoskwinie osaczamy.Zalewe zachowujemy.Sałate rwiemy na mniejsze kawałki a brzoskwinie kroimy.Odmierzamy 3 łyzki zalewy z brzoskwin dodajemy zioła prowansalskie i olej.Ubijamy trzepaczka.Sałate mieszamy z brzoskwiniami.Rozkładamy na półmisku polewamy przygotowanym sosem i na to rozkładamy skrzydełka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !