Sposób przygotowania

Wino mieszamy z miodem,sokiem z pomaranczy i 1\\2 szklanki wody.Zalewamy susz owocowy i odstawiamy na 6 godz.Cebule oraz jabłko kropimy w kosteczke a ges opruszamy sola i pieprzem.Speczniałe owoce osaczamy a zalewe zachowujemy.Owoce mieszamy z rozdrobnionym jabłkiem i cebula.Nakładamy tuszke.Otwór spinamy wykałaczkami lub zszywamy.Ges układamy w brytfance.Podlewamy zalewa z moczenia owoców i buljonem.Pieczemy 2,5 godz w tem.200 stopni.polewajac sosem z dna brytfanki.Na 15-20 minut przed koncem pieczenia zwiekszamy temp.do 225 stopni.Tuszke wyjmujemy.Sos zagotuj,zagesc zasmazka i podawaj do gesi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !