Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
cebula 2 szt
olej 1/2 szkl
przecier pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
ziele angielskie
Goździki całe Prymat
sól
ocet 1/4 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Marynata
1 1/2 szkl wody, ocet, sól, przecier pomidorowy i przyprawy połączyć w garnku i zagotować, a następnie pozostawić do wystygnięcia.

Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować i włożyć do zalewy na co najmniej 24 godz.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki.
Śledzie wyjąć z zalewy, osączyć i zwinąć w koreczki, spiąć wykałaczkami.

Układać warstwami w słoiku śledzie, cebula.
Zalać wszystko olejem i pozostawić w lodówce 2-3 dni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.12.2011 00:36
super
ewelinapac 08.12.2011 00:36
super
patusia 30.08.2011 20:32
Wyglądają bardzo apetycznie :)
Tetiana 09.03.2011 09:49
pycha!
wolochski 07.02.2011 23:04
super
Sarenka 10.01.2011 17:26
Wygladaja zachecajaco
Monika193
Monika193 27.08.2010 13:51
z pewnością pyszne
plocia 26.08.2010 16:29
tak tak są pyszne, w moim regionie tylko takie smakołyki są
cichor 26.08.2010 08:17
ale by się zjadło takiego śledzika
Margo1 22.08.2010 17:22
Ja też lubię
RenataZ-et 22.08.2010 12:32
Mniam, uwielbiam śledziki :)
Agnieszka_B 21.08.2010 22:21
Pyszne śledziki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak