Sposób przygotowania

Marynata
1 1/2 szkl wody, ocet, sól, przecier pomidorowy i przyprawy połączyć w garnku i zagotować, a następnie pozostawić do wystygnięcia.

Śledzie oczyścić, umyć, odfiletować i włożyć do zalewy na co najmniej 24 godz.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w talarki.
Śledzie wyjąć z zalewy, osączyć i zwinąć w koreczki, spiąć wykałaczkami.

Układać warstwami w słoiku śledzie, cebula.
Zalać wszystko olejem i pozostawić w lodówce 2-3 dni

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszne śledziki:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mniam, uwielbiam śledziki :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Ja też lubię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    ale by się zjadło takiego śledzika
  • 6
    original
    Opublikowano

    plocia

    tak tak są pyszne, w moim regionie tylko takie smakołyki są
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z pewnością pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygladaja zachecajaco
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają bardzo apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !