Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki z szynki kolorowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 strąka
Fasolka szparagowa żółta 200 g
szczypiorek kilka gałązek
sól
plasterki kwadratowej szynki 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki z szynki kolorowe

Fasolkę dokładnie przebrać, opłukać, osączyć, odciąć końce.
Ugotować w osolonej wodzie, uważając aby fasolka się nie rozgotowała.
Ugotowane strąki dokładnie osączyć na sicie.
Paprykę przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić na paski.
Szczypiorek opłukać, osączyć.
Na każdym plasterku szynki położyć po 2 strąki fasolki i paseczek papryki.
Zwinąć, każdy rulon ozdobnie obwiązać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 01.02.2011 16:18
pomysłowe
bogumiła3 16.09.2010 23:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak