Sposób przygotowania

Kurczak natrzeć solą,pieprzem, odstawić do lodówki na godzinę.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć.Wątróbkę opłukać oczyścić z błonek, zmielić razem z bułką.Dodać żółtka posiekany koperek , sparzone rodzynki.Masę doprowadzić do smaku solą i szczyptą pieprzu. Białka ubić na sztywno. Białka ubić delikatnie i wymieszać z wątróbko .przygotować masę nafaszerować kurczaka.Spiąć wykałaczko lub zaszyć nicią kuchenną, ułożyć w naczyniu .Polać stopniowo masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200st.Piec 25 minut po czym zmniejszyć temperaturę do 180st.i piec jeszcze 40 min,czesto podlewając powstałym sosem oraz gorąco wodo.Gotowego kurczaka podawać z żurawino ziemniakami z wodą oraz mizerią .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !