Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy sok jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
jagody 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy sok jagodowy

Jagody umyć, przebrać, osączyć.
Nałożyć jagody do małych słoiczków, zasypać cukrem, nałożyć gazę na słoiki i odstawić na słońce na ok 5 dni.

Gdy już zrobi się sok, przelewamy sok do garnka i dodajemy jeszcze cukru według uznania, jak ktoś chcę bardzo słodki sok, to da więcej cukru.

Zagotowujemy i odcedzamy.
Zagotowany sok wlewamy do słoików, zakręcamy i odwracamy słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak