Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 3 szt
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
ziemniaki 600 gram
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i ponacinać.
Krok 1 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto
2
Musztardę wymieszać z miodem, dodać pieprz, sól i powstałą marynatą natrzeć mięso. Odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto
3
Ziemniaki pokroić w plasterki i podgotować przez około 5 minut w osolonej wodzie.
Krok 3 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto
4
Odcedzić ziemniaki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto
5
Na ziemniakach ułożyć ćwiartki z kurczaka.
Krok 5 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto
6
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 6 - Udka w marynacie musztardowej pieczone na ziemniakach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.08.2016 19:12
Moje smaki
Renata9 20.02.2016 14:51
Bardzo smaczny obiadek :-)
ilka01 20.02.2016 13:36
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak