Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżej fasoli szparagowej 1kg
sól i pieprz
2 łyżki miodu
2 łyżki masła
1/2 szkl. bułki tartej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

Fasolkę myjemy,odcinamy końcówki i jak są
zbyt duże strączki dzielimy na mniejsze
kawałki. Gotujemy na miękko w wodzie z
dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy
na sitko i odstawiamy do ostygnięcia. Na
Patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
fasolkę. Mieszamy. Dodajemy miód i
dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Na
koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
czasmieszjąc. Doprawiamy do smaku solą i
pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 04.03.2011 08:21
Z miodem jeszcze nie jadłam.
gusia1000 27.10.2010 02:27
Lubię i też bym poleciła ją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak