Sposób przygotowania

Pigwę umyć, obrać i wypestkować.
Pokroić na małe kawałki.
Wrzucić do garnka i włączyć niewielki gaz.
Pigwę dusić z 1/2 szk wody i sokiem z cytryny do momentu aż będzie miękka.
Dodać cukier i nadal gotować często mieszając aż cukier całkowicie się rozpuści. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiki i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pigwy nie jadlam wieki! Pewnie smak jest lakko kwaskowaty, taki jaki lubie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszny,tylko nigdzie nie można kupić pigwy.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszny,tylko nigdzie nie można kupić pigwy.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    mój tata ma na działce, więc się załapuję jak są owoce
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    pigwa jest kwaśna to raczej cytryny nie dodaję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !