Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 130 gram
boczek wędzony 25 gram
cebula 20 gram
pora 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab po góralsku

Schab rozbić młotkiem doprawić do smaku solą pieprzem i papryką. Boczek cebulę i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę wymieszać razem i dodać koncentrat pomidorowy do smak.tak przygotowany farsz nałożyć na schab uformować w kształcie worka (miyszka) u góry związać porą i spiąć wykałaczkami i zapiekać w piekarniku ok 30-40 min w temp 180. po upieczeniu wyjać wykałaczki i tak podawać .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 24.12.2011 12:31
o jej
Barbara55 24.11.2011 15:36
a co na to góral?
rakow2
rakow2 03.04.2011 16:55
schab po góralsku najlepiej jeść w górach
Emilia22 29.09.2010 08:45
niebo w gębie
iwona332 24.09.2010 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak