Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, połowę ugotować do miękkości, a drugą połowę zetrzeć na tarce. Utarte ziemniaki wlać do lnianego woreczka i odcisnąć. Następnie połączyć ugotowane ziemniaki z odciśniętymi, posolić do smaku i dosypać mąki. Przygotować farsz. Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, jajko, pieprz. Robić placki z ciasta ziemniaczanego w wielkości dłoni, na to nakładać mięso, zlepiać i wrzucać do gotującej się wody. Gotować ok godziny. Gotowe kartacze podajemy z tłuszczem i surówkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz18

    Pychotka!!!
  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis. Na pewno wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    jak dla mnie najpyszniejsze danie swiata!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aseret

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aseret

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Z przepisu wygląda na prawdziwy rarytasik, taki pod nasz polski smak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pycha!
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    zaciekawił mnie ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    ech te smaki ziemniaczane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ulka

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    super
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Zastanawia mnie mąką w tym przepisie.Czy jest ona konieczna? Przejrzałam wiele przepisów na kartacze,bo planuję je zrobić i tylko u Ciebie w składnikach widnieje maka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !