Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z mięsem w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
margaryna 3 dkg
cebula czerwona 0,5 szt.
mąka 5 dkg
przecier pomidorowy 5 dkg
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
papryka zielona 1 kg
papryka żółta 1 kg
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z mięsem w sosie pomidorowym

Mięso mielone przyprawić tak jak na kotlety. Papryki umyć, usunąć nasiona, nadziać mięsem i ułożyć w rondlu. Podlać niewielką ilością wody i pomału dusić. Z pozostałych składników zrobić sos: cebulkę lekko przyrumienić w tłuszczu, wsypać mąkę i przysmażyć ją ciągle mieszając. gdy mąką zżółknie rozprowadzić sos wywarem z papryki i wodą. Zagotować sos stale mieszając, przyprawić sola cukrem i pieprzem. Wlać sos do papryki, na małym ogniu dogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 25.03.2012 22:02
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak