Sposób przygotowania

Skórke fileta nacinamy w krateczke.Posypujemy sola i pieprzem.Imbir obieramy i siekamy,nacieramy mieso.Dymke kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło,układamy filet skórka do dołu.Smazymy 5 minut.Odwracamy zmniejszamy płomien i smazymy jeszcze 2-3 minuty.Mieso umieszczamy w naczyniu zaroodpornym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stponi.Pieczemy 15 minut.Gotowy filet tniemy w cienkie plasterki i składamy na pól.Umieszczamy na plackach.Posypujemy dymka i kiełkami.Polewamy sosem sojowym wymieszanym z miodem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !