Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka imbirowo sojowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z piersi kaczki 35 dag
sól, pieprz
masło 1 łyzka
ciemny sos sojowy 4 łyzki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
miód 1 łyzka
pszenne placki gotowe lub kromki pieczywa tostowego 4 szt
imbir świeży 2-3 cm
kiełki rzodkiewki 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka imbirowo sojowa

Skórke fileta nacinamy w krateczke.Posypujemy sola i pieprzem.Imbir obieramy i siekamy,nacieramy mieso.Dymke kroimy w plasterki.Na patelni rozgrzewamy masło,układamy filet skórka do dołu.Smazymy 5 minut.Odwracamy zmniejszamy płomien i smazymy jeszcze 2-3 minuty.Mieso umieszczamy w naczyniu zaroodpornym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stponi.Pieczemy 15 minut.Gotowy filet tniemy w cienkie plasterki i składamy na pól.Umieszczamy na plackach.Posypujemy dymka i kiełkami.Polewamy sosem sojowym wymieszanym z miodem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak