Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z nóżek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 75 dag
włoszczyzna 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie kilka ziaren
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
ocet 2 łyżki
białko 2 sztuki
czosnek 1-2 ząbki
wieprzowina 25 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z nóżek

Mięso ugotować w wywarze z włoszczyzny.Wywar odcedzić.Do letniego wywaru dodać ocet,rozpuszczoną żelatynę,białka,czosnek i sklarować( zagotować i jeszcze raz przecedzić).Mięso oddzielić od kości,pokroić w kostkę.Ułożyć w salaterkach,zalać tężejącym wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.12.2011 11:55
Biorę mniej wody i nie dodaję żelatyny
madzialena19 21.08.2010 15:55
Lubię galaretkę,smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak