Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
żurawina suszona 50 g
orzechy włoskie 50 g
miód 1 łyżka
cukier trzcinowy 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

1. Orzechy włoskie kroję na mniejsze kawałki. Orzechy mieszam z żurawiną, miodem i cukrem trzcinowym.

2. Z jabłek odkrawam wierzchy. Łyżką wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Jabłka przykrywam odciętymi wierzchołkami.

3. Jabłka układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 11.02.2016 13:59
Proste,a jakie wyborne!!
Franciszek 11.02.2016 13:33
dobry deser
mysza75 11.02.2016 13:30
bardzo fajne jabłuszko
Megg 11.02.2016 12:04
smaczny i zdrowy deser
RenataZ-et 11.02.2016 10:40
bardzo lubię takie pieczone jabłka
Mniam 11.02.2016 10:02
U mnie wszyscy takie jabłka lubią :)
Róża1 11.02.2016 10:02
ciekawy deserek !!!!!!!!!!
sliwka 11.02.2016 09:30
Piękne i smaczne;))
tobi1989 11.02.2016 09:05
Ciekawy deser :)
gosia56 11.02.2016 08:49
pyszny deserek
Małgorzata92 11.02.2016 08:41
Apetyczne :)
Futka 11.02.2016 08:23
Świetne i bardzo smakowite jabłuszka. Deserek idealny! :)
pestka 10.02.2016 23:46
uwielbiam takie jabłka !
Renata9 10.02.2016 22:14
Smaczne jabłuszka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak