Sposób przygotowania

Flaki moczymy.Zalewamy wrzącą wodą, gotujemy, odcedzamy. Ponownie zalewamy wrzącą wodą i gotujemy. Jednocześnie w drugim garnku gotujemy rosół z mięsa wołowego i warzyw.Mięso miękkie wyciągamy, obieramy z kości i dodajemy do wywaru.Flaki odcedzamy i dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawę do flaków.Gotujemy 10 minut. Robimy zasmażkę z 1 łyżki mąki i 2 łyżek oleju. Rozprowadzamy zasmażkę we flaczkach.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    uwielbiam flaczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    bardzo lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !