Sposób przygotowania

Posiekane zioła łaczymy z twarozkiem.Przyprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.Filet z indyka rozcinamy na duzy prostokatny płat ew. go lekko rozbijamy.Mieso opruszamy sola i pieprzem.Przygotowany farsz równomiernie rosmarowujemy na płacie miesa.Nastepnie zwijamy.Spinamy wykałaczkami formujac zgrabna pieczen.Rolade obkładamy plastrami boczku.Przekładamy pieczen do naczynia zaroodpornego.Na wierzchu rozkładamy pare listków szałwi oraz 1-2 gałazki swiezego rozmarynu.Podlewamy buljonem.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w 175 stopniach na 40-50 minut.W czasie pieczenia mieso polewamy reszta buljonu.Gotowa pieczen przekładamy na półmisek.Kroimy na porcje.Podajemy z ryzem i warzywami duszonymi na masle.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !